Østerskov – En kreativ efterskole

Østerskov Efterskole er en kreativ efterskole, og på mange måder én stor rollespils camp, der skaber skoleglæde og selvtillid hos vores elever. Undervisningen sætter eleven i centrum og lærer dem at påvirke den verden, de er omgivet af. Fritiden lærer at skabe relationer, og kvalificerer en hobby, der bliver mere og mere central i verdensøkonomien, nemlig den interaktive, legende, hobby.
Nogle af vores vigtigste principper omhandler det at være kreativ og fri. Dette betyder at vi gør meget ud af at lære vores elever, hvad det vil sige at udøve det de har lyst til, og lade andre udøve deres. På denne måde kan vores elever føle sig kreative både i skolens rammer, samt i deres egen fritid.

På niende år benytter vi en undervisningsmetode, hvor vi beder eleverne udforske og magte forskellige arenaer i samfund, historie og litteratur. På den måde tænder vi deres interesse for fordybelse og deres interesse for omverdenen. Vi præsenterer det normale pensum for folkeskolens prøver indenfor den spændende ramme, så det giver mening for eleven. Det giver ikke kun motivation for den, der mangler mening i en traditionel skoleform, men også et ekstra gear, hvor det at magte de overordnede processer i rammerne er en udfordring for selv den skarpeste elev.

I vores fritidstilbud udnytter vi den erfaring, de ansatte har med den spilbaserede hobby. Spil er mere og mere populære, fylder mere og mere af vores fritid og vores måde at omgås. Oplevelsesøkonomien er den stærkest voksende økonomi i verden i dag, og det er der en grund til. Vi har brug for at lære mange flere ting i et kompliceret samfund ved at øve os – og da vi kan godt lide, at vi har indflydelse på det vi laver, er spil og leg blevet den stærkeste gren inden for den i forvejen stærke oplevelsesindustri.

Mariagerfjord – Efterskole i Nordjylland
Beliggenheden ved skov og tæt på fjord i sydkanten af Hobro er vi glade for. Der er ikke langt til by, IC-linje og motorvej – og endnu kortere til natur. Vi er omgivet af ungdomsuddannelser, og det er inspirerende for vores brobygning til det videre uddannelsesliv og giver gode samarbejdspartnere omkring læring.

Historie

Østerskov Efterskole startede i 2006 som et forsøg på at lave inddragende undervisning. Eleven skulle være deltager, ikke tilskuer, i undervisningen – ligesom det er meningen, vi skal være i vores liv.

Initiativet kom fra nuværende forstander Mads Lunau og tidligere viceforstander Malik Hyltoft, der sammen havde arbejdet i det danske rollespilsmiljø siden starten af 1980’erne. Her havde de set den entusiasme og interesse for fordybelse, der var i spil-mediet, og så at den motivation kunne udbredes til en generel metode for undervisning.

Nyheder på Østerskov Efterskole
Se alle nyheder
29. april 2020

Digital støtte til klanen

27. april 2020

Discord giver stor lærerfleksibilitet

Discord giver stor lærerfleksibilitet, og kan med lidt øvelse skabe gode rammer for spilundervisning
22. april 2020

Østerskov med i Studentum

Hvordan er det daglige liv på Østerskov Efterskole? Læs om det her!