FACILITETER

Forside Billede

FACILITETER OG BYGNINGER

Østerskov Efterskole er en stor bygning, som er nem at komme rundt omkring i. Selve bygningen var oprindeligt et plejehjem, som vi i tidens løb har moderniseret og tilpasset til vores behov for en moderne skole efter alle kunstens regler.

Men skolens fortid som plejehjem er også en af dens styrker – der er bad og toiletter på hvert værelse, og det er nemt at bevæge sig rundt på skolen.

Så hvad er der helt konkret på skolen?

Esport (1)
bg grafik

FACILITETER

Østerskov har masser af lokaler, som du kan bruge i din fritid og til dine fritidsaktivitet.

Glaskisten

Glaskisten er det store fælles og hyggeareal, som er lige inden UV gangen. Her har vi mange bløde møbler, sofaer, et tv til film, og en stor tavle, hvor du kan tegne på.

Spildepot

Spildepotet ligger i Glaskisten. Her har vi hyldevis af brætspil, som du og dine venner kan spille sammen. Vi er Danmarks førende spilskole, og vores smag i spil er i topklasse!

Biblioteker – spil og film

To af vores grupperum er også biblioteker med forskellige medier. I et af vores grupperum har vi stort set alt inden for nørdlitteratur, science fiction bøger, fantasy bøger og tegneserier.

 

I det andet bibliotek har vi utallige film fra alverdens genrer – plus et tv med dvd og vhs (vi er også retro!) afspiller.

Virtual Reality

Vi har to VR sæt på skolen. Til forskellige sociale arrangementer kan vi finde dem frem, så eleverne kan give sig i kast med næste trin på den digitale evolution. Da det er dyrt udstyr, skal det være en lærerstyret aktivitet!

Værksted og Krearum

Har du gode ideer? Er du kreativ, nysgerrig eller har du lyst til at skabe dine egne ting? Så har vi også værksted og krearum til rådighed. I værkstedet kan du arbejde med dine kreative projekter. For eksempel lave kostumer i skum og med latex, eller lave prototyper til kostumer i pap. Du kan også lave bælter og rollespilskostumer.

 

I Krearummet kan du tegne, male, spille musik eller slå hovedet fra og høre noget god musik, mens du sidder og hygger dig med at skrive på din historie.

eSport

Vi har to lokaler, som udelukkende er dedikeret til eSport. I det ene lokale foregår undervisningen til valgfaget eSport. Det andet rum er dedikeret til skolens eSports konkurrencehold og har endda plads til besøgende fra andre skoler, hvis de har lyst til at duellere.

 

Du må kun have din computer i eSports lokalerne, hvis du er på valgfaget eSport.

Tv til PlayStation og Xbox

I Riddersalen har vi også et stort Tv, hvor man kan spille PlayStation og Xbox. Eleverne kan skrive sig på sedlen og spille et af de mange spil, som vi har installeret. Vi opfordrer eleverne til at spille spil, som man kan være flere om at spille – det er hyggeligere at være fire medspillere, end kun én spiller med fire tilskuere.

Rollespil

Vi er en spil- og rollespilsskole med stærk tilknytning til det danske nørdmiljø. Det ses også i de faciliteter og ressourcer, som vi har til rådighed for elever og lærere.

Sagabyen

I baghaven har vi Sagabyen. Det er en stor kulisseby, med huse, mure, et træhus, et bjerg brugt i forestillingen ”Kong Arthur” og en bålplads. Den bruges til skolens månedlige rollespilskampagne, Fladlandssagaen.

Kostumekældrene

Vi har et stort kælderareal, som vi bruger til opbevaring af de forskellige kostumer, som eleverne bruger hver uge. Den største kælder er til elevkostumer. Her er stort set alle tænkelige former for kostumer til enhver tænkelig undervisningsramme. Jakkesæt, uniformer, stålhjelme, fantasykostumer og forskerkitler – vi har det hele

 

Vi har også en kælder til liverollespils udstyr, som hedder ”Kostumeportalen”. Den er til dagligt lukket, men kan tilgås sammen med en af Kostumeportalens vogtere.

 

Lærerne har også en kostumekælder, hvor de også har forløbskasser til forskellige uger. De har også egne kostumer og rekvisitter, som de kan anvende til forskellige forløb.

DnD i læssevis

Vi har også en større samling af rollespilsbøger. Regelbøger, kampagner og historiebøger, som fortæller om de forskellige settings. Der er månedsvis af eventyr klar i hylderne!

Undervisning

Fire undervisningslokaler

Vi har fire undervisningslokaler til rådighed. Et af dem har er henvendt til naturfag, med gasledninger og forsøgsmateriale.

Det er store lokaler, med plads til 28 elever i hvert. Lokalerne er som udgangspunkt tomme og med hvide vægge.

Men rummene kan nemt omdannes til forskellige rammer. I mange af rummene kan du nemt hænge ting ned fra loftet. I et af rummene kan vi ændre lyset ved hjælp af avancerede lysopsætninger, og vi har masser af skærme, borde og tavler, som gør det nemt for os at tilpasse lokalerne til den undervisning, vi har i de forskellige uger.

 

Tre grupperum

Vi har tre grupperum, som eleverne har fri adgang til – med mindre at rummene indgår som del i spillet, eller hvis lærerne skal bruge dem til f.eks. et mordmysterium eller et escape room.

Stort naturområde

Vi bruger vores udendørsfaciliteter til vores undervisning og i valgfagene.

Eleverne har haft ”Barbie bungee" i skolens træhus, mens vores udelivs hold hyppigt bruger bålpladsen til ”Bål og Skrål” og til at lave mad over bål.

Naturområderne er også vigtige i vores undervisningsforløb.

 

Der har været enorme slag i vores ”Game of Thrones” og ”Tribes” forløb mellem forskellige hære, mens vi også rekreerer slaget ved Verdun i vores baghave, hvor eleverne bombarderer imaginære skyttegrave, inden de stormer over ingenmandsland mod fjenden.

 

Vores elever har også bygget deres eget træhus!

Værelser