Tag Grej og Gløder
på Østerskov Efterskole

På Grej og Gløder kommer du til at lære at bygge dit eget grej, lære om udendørsliv, smede og hvordan du laver lækker mad på bål, tage på vandreture og skyde med bue og pil. Alt sammen vigtig læring, som gør dig klar til den kommende zombieapokalypse.

I skoleåret 2019-20 starter vi linjefaget Grej og Gløder. Har du lyst til at bruge dine hænder i praktiske projekter i vores krealab og vores smedje? Er du glad for udeliv og for at få jord under neglene? Og kan du lide at lave mad over bål, vandre i naturen og skyde med bue og pil? Så skal du tage et år med linjefaget Grej og Gløder.

På Grej og Gløder kommer du til at lære at lave dine egne kostumer og autentisk udstyr. Du kommer til at være meget ude i naturen, hvor du laver mad over bål, skyder med bue og pil og kommer til at få nyt kendskab om den danske natur. Vi lærer dig om, hvordan du laver smeder, arbejder i læder og klarer dig udendøre, og vi underviser dig i at lave seje kostumer og rekvisitter, som du kan bruge til både rollespil og reenactment.

Se vores linjefagsfilm om Grej og Gløder her:
play-icon
Afspil
Mød vores linjefagslærere her:
play-icon
Afspil

Vi underviser med spilbaseret læring. Her bruger vi din fantasi og aktive deltagelse til at skabe motivation og øget læring.

Livet på en efterskole er et aktivt liv. Derfor er der morgenaktivitet hver morgen, så man kommer i gang med dagen på en frisk måde. Rengøring og oprydning er en del af det forpligtende fællesskab på skolen.
Da al skolearbejde afsluttes i undervisningen, er skolen lektiefri. Så efter skoletid er der tid til at fylde din fritid med så meget af din interesse, som du magter.

Det, der adskiller et linjefag på Østerskov fra et normalt valgfag er, at linjefaget løber over hele skoleåret og at fagligheden derfor styrkes. Linjefaget indebærer 1-3 timers undervisning 2-3 dage om ugen efter skoletid. Der kan også være eksterne arrangementer knyttet til linjen.

På linjen Grej og Gløder har vi fokus på:

  • Udeliv og praktisk arbejde med hænderne
  • Læring omkring grej og vedligeholdelse
  • Hvordan man laver sit eget udstyr
  • Metalsløjd i vores smedje
  • Hvordan du tilbereder mad over bål
  • Forberedelser, som får dig sikkert igennem zombieapokalypsen