Hænder og hjerne

Vi er ikke kun en kreativ efterskole på grund af vores spil og vores fantastiske kreative elever. Vi har også en række kreative værksteder, som vi bruger flittigt i både undervisning og i fritiden. Flere af vores lærere har stor erfaring med håndværk, og de bestyrer værkstederne med hård og kyndig hånd. Værkstederne er typisk åbne, når de ansvarlige lærere har aften- og weekendvagt, og så udbyder vi selvfølgelig i løbet af skoleåret en håndfuld valgfag, der er centreret omkring skolens værksteder.

I værkstederne laver vi udstyr, props, gadgets, gizmos og gear til alskens former for spil. Vi har prøvet alt fra at bygge store dragkister til at lave panser i læder. Det er kun fantasien og fingerfærdigheden, der sætter grænser.

Træ- og læderværkstedet

Værkstedet er i brug til flere valgfag gennem året. Hvis du ikke mener, at du har fået udlevet din indre håndværker nok i de fag, er du velkommen til at benytte værkstedet i fritiden. Dette tilbud gælder først og fremmest de elever, der har valgfag og har vist, at de kan begå sig ansvarligt i værkstedet. De øvrige elever er velkomne på dage, hvor værkstedslæreren har aftenvagt.

Der er, efter aftale med værkstedslæreren, også mulighed for at arbejde med latex i Træ- og Læderværkstedet.

Reenactment

Rollespil, historisk interesse og reenactment går ofte hånd i hånd og vi har stor viden om materialer og håndværksteknikker, så du er sikker på, at dit grej bliver behandlet ordenligt, så længe du selv tager vare på det. På Østerskov er en håndfuld af vores ansatte erfarne reenactors, primært inden for middelalder og vikingetid. Vi har endda et par ansatte, der er uddannede arkæologer. Hvis du er reenactor, vil du formentlig finde masser af interessefæller på Østerskov.

At være reenactor handler i høj grad om at have det rigtige udstyr. Udstyr, der er lavet i tidssvarende materialer, efter tidssvarende teknikker, og så skal det selvfølgelig også være lækkert. Vil du gerne udvide din reenactment-garderobe og lave nyt grej, har du rig mulighed for det i vores værksteder. Værkstedslærerne har begge været aktive i reenactmentmiljøet i flere år, så autentisk som muligt.

Østerskov har gennem en årrække samarbejdet med Fyrkatspillet. Fyrkatspillet er et egnsspil og har til huse ved vikingetidsringborgen, Fyrkat. Hvert år har vi elever, der enten har en rolle i skuespillet, eller er en del af en gruppe, der kæmper med sværd, som en del af skuespillet.

Har du interesse i historisk fægtning, kan du bl.a. følge valgfaget Middelalderduelfægtning.

Forfatter

Er du kreativ? Og har du en lille forfatterspire i maven, er Østerskov stedet for dig. Hvert år afholder skolen en ugelang skriveworkshop i samarbejde med en af skolens ambassadører, Mette Finderup. Mette er foredragsholder og forfatter, blandt andet til Sisse og Simone bøgerne. Hun var en af de tre idéfolk bag TV2s julekalender Jul i Valhal. Mette har en perlerække af bordrollespilsscenarier bag sig og har tidligere været redaktør for landets største bogklub for børn. Skriveworkshoppen munder ud i, at hver elev forfatter en novelle, der bliver udgivet i skolens årlige antologi ’Fortællinger fra skovkanten’.

Ud over vores skriveworkshop får du rig mulighed for kreativ sparring, idé- og konceptudvikling og feedback –både fra personale og de andre elever.

Nyheder på Østerskov Efterskole
Se alle nyheder
25. marts 2020

Udskydelse af Generalforsamling på ubestemt tid

Udskydelse af Generalforsamling på ubestemt tid
03. februar 2020

Referat bestyrelsesmøde 27. januar 2020

21. januar 2020

Moderskibet - læringsforløb på Østerskov Efterskole

I Moderskibet spiller eleverne de overlevende fra Danmark, som er ombord på et imponerende rumskib.