Fritid og skoleliv

Østerskov efterskole er en utrolig kreativ efterskole, og vi tilbyder fritidsaktiviteter, der sætter fortællingen og oplevelsen i højsædet, bl.a. liverollespil, pen & paper rollespil, brætspil, kortspil og figurspil, film, værksteder, rollespilscamp og udflugter.

I fritiden på Østerskov Efterskole kan alt ske – det er kun fantasien, der sætter grænser.

Vores mange kreative elever tager initiativ til at skabe, skrive og bygge events og spilaktiviteter, som skaber underholdning og glæde til andre elever.

Vores efterskole har en masse ressourcer til udvikling af spil, vi har bibliotek med metervis af brætspil, bøger og rollespilssystemer, og vi ligger to spydkast fra en fodboldbane (ja, vi har testet afstanden…), hvor vi dyrker Østerskovs nationalsport Blood Bowl, eller voldbold, som det hedder i daglig tale. Vi har også en række værksteder til at lave kreativt super gear og gadgets til scenarier. Derudover har skolen grønne arealer og en masse forskellige lokaler til aktiviteter.

Alt sammen medvirkende til at skabe en kreativ efterskole til de kreative sjæle.

Læs, hvad fire elever siger om livet på Østerskov her.

Rollespils camp året rundt

Rollespil, bordrollespil, ordrollespil, pen & paper, brætspil, kortspil etc…

Østerskov er én stor rollespils camp hver dag. Blandt eleverne er mange erfarne spilledere, og mangler du erfaring er det altid muligt at samle et hold og træne dine færdigheder til rollespils camp.

Vores elever er rigtig gode til at arrangere spil for hinanden, og hver aften danner vores hyggelige grupperum ramme for det klassiske D&D-univers, World of Darkness og en masse andre rollespil.

Skolen og de ansatte støtter op om mange af de rollespil, udover rollespils campen, som eleverne kan deltage i uden for skolen – som Fastaval, Forum, Viking Con og andre rollespilskongresser, hvor det føles som om inspiration flyver igennem en hjerne i en næsten uendelig strøm.

Brætspil

Østerskov Efterskole har en omfattende samling brætspil. Der er tale om alt fra ældgamle spil som Skak og Go, klassikere som Axis and Allies, Diplomacy og Risk, og nyere spil som Battlestar Galactica, Arkham Horror og Chaos in the Old World. Der er med andre ord spil for enhver smag, og der kommer hele tiden nye spil til, ofte på baggrund af opfordring fra eleverne.

Vil du gerne være bedre til at spille, kan du få hjælp til at analysere et spils strategi, hvad enten det er baseret på sandsynlighed, ressourcefordeling, diplomati, handel eller hvad end der er drivkraften i netop dit favoritspil.

Har du en kreativ brætspilsudvikler i maven, så er Østerskov en kreativ efterskole skabt til dig. Her kan du få råd fra kompetente lærere angående design og udviklingsstrategier samt hjælp til at komme videre, hvis du er gået i stå. Men bedst af alt har du adgang til en hel hob af villige testere. Som regel har skolen også en eller anden form for forløb om brætspil, hvor du kan lære endnu mere om brætspil.

Kortspil
På Østerskov Efterskole har vi et aktivt miljø omkring kortspil – primært Magic the Gathering, men også Pokémon, Yu-Gi-Oh og andre. Vi afholder jævnligt turneringer, og gennem tiden har Østerskov været vært for flere officielle arrangementer.

Fladlandssagaen

Fladlandssagaen er en gratis liverollespilskampagne for børn, unge og voksne, der afholdes ca. en gang månedligt på Østerskov Efterskole i Hobro. Spillet fokuserer hovedsageligt på intriger, historie og byliv, og ikke så meget på kamp. Rollespillet finder sted i vores egen fantasyverden: Fladlandet, der både indeholder stemningsfyldt byliv, intrigant Hofspil og en skov med mystik, magi og underlige væsner. Kom og vær med til et hyggeligt, mysteriefyldt og dramatisk liverollespil, hvor der er muligheder for at opleve en masse spændende eventyr!

Fladlandssagaen er Østerskov Efterskoles gratis rollespilskampagne, der afholdes ca. en gang om måneden. Du kan læse nyheder, se billeder og meget mere på Fladlandssagaens hjemmeside: www.fladlandssagaen.dk

Du kan også følge os på facebook:
Fladlandssagaen Gruppen

Nyheder på Østerskov Efterskole
Se alle nyheder
29. april 2020

Digital støtte til klanen

27. april 2020

Discord giver stor lærerfleksibilitet

Discord giver stor lærerfleksibilitet, og kan med lidt øvelse skabe gode rammer for spilundervisning
22. april 2020

Østerskov med i Studentum

Hvordan er det daglige liv på Østerskov Efterskole? Læs om det her!