Tag Fortælling og fiktionslinjen
på Østerskov Efterskole

I linjefaget Fortælling & fiktion kommer du til at skrive dine egne historier og læse spændende litteratur. Der bliver mulighed for at arbejde med egne skriverier, få støtte, hjælp og feedback, samtidigt med at du lærer at hjælpe andre.

I skoleåret 2018-19 starter vi linjefaget Fortælling og Fiktion. Vil du elske at dele netop din yndlingsforfatter med andre? Har du lyst til at diskutere, hvorfor En vampyrs bekendelser er en bedre historie end Twillight – eller omvendt? Vil du lære at skrive endnu bedre historier og få feedback, støtte og hjælp fra andre i samme situation – Så er fortælling og fiktion noget for dig.

Interessen for historier er en central del af Østerskov, vi spiller vores egne historier frem igennem undervisningen, og snakken imellem elever drejer sig lige så tit om mærkelige eventyr og historier som musik eller computerspil. På Østerskov bruger vi aktivt vores fantasi og kan lide at bevæge os sammen rundt i mange fantastiske universer.

“Jeg har altid været vild med at skrive. Her på skolen har jeg lært at arbejde sammen med professionelle, få konstruktiv feedback til de tekster, som jeg skriver, og på den måde er jeg blevet en bedre forfatter, end da jeg startede! Og så er det altså også fedt, når ens noveller bliver udgivet!”

 

 

Louise Stæhr, tidligere elev

Se vores video
play-icon
Afspil

Vi underviser med spilbaseret læring. Her bruger vi din fantasi og aktive deltagelse til at skabe motivation og øget læring.

Livet på en efterskole er et aktivt liv. Derfor er der morgenaktivitet hver morgen, så man kommer i gang med dagen på en frisk måde. Rengøring og oprydning er en del af det forpligtende fællesskab på skolen.
Da al skolearbejde afsluttes i undervisningen, er skolen lektiefri. Så efter skoletid er der tid til at fylde din fritid med så meget af din interesse, som du magter.

Det, der adskiller et linjefag på Østerskov fra et normalt valgfag er, at linjefaget løber over hele skoleåret og at fagligheden derfor styrkes. Linjefaget indebærer 1-3 timers undervisning 2-3 dage om ugen efter skoletid. Der kan også være eksterne arrangementer knyttet til linjen.

På linjen Fortælling og Fiktion har vi fokus på:

  • Hvad er god og dårlig litteratur for dig
  • Læsecirkler
  • Skriveproces og responskultur
  • Samskrivning
  • Afprøvning af produkt i forbindelse med spilskongressen Fastaval
  • Skriv i forskellige genrer – manuskript, rapbattle, novelle osv.
  • Uddannelsesveje for dig