Valgfag

VALGFAG – SKAB DIN EGEN PROFIL

På Østerskov Efterskole tror vi på, at du ikke kan sættes i en bås som rollespiller, brætspiller, computernørd eller andet i den dur.

Du skaber dig selv, og påvirker hvordan verden oplever dig. Vores valgfagsmodel giver dig en klar mulighed for at bygge den profil, som du vil have – og som du vil være.

Se en video om vores valgfagssystem - klik her

Østerskov Efterskole 9838
bg grafik

Praktisk om valgfagene

Alle valgfag ligger samtidig på tirsdage fra 14.30 til 17.00 og strækker sig over 7 til 9 uger. Hvert valgfag har et samlet timetal på 30 timer.

Der er 6 valgfag i gang på samme tid hver tirsdag i 7-9 uger. Efter 7-9 uger starter 6 nye valgfag, som afvikles i 7-9 uger hver tirsdag i samme tidsrum.

Nogle valgfag har et minimum og/eller maximum deltagerantal for at kunne afvikles. –og bare rolig; der er flere af valgfagene, som ikke har deltagerbegrænsning, så vi er sikre på, at alle elever har mulighed for et valgfag i hvert modul.

Hvordan sammensætter jeg mine valgfag?

Du kan nå op til fire valgfagsmoduler –altså ét modul pr. kvartal. Du skal have min. 2 moduler inden for den samme titel i løbet af skoleåret. Til de sidste to moduler er der frit valg inden for alle 6 titler.

 

Alle udløser en sej titel, alt efter om du har taget 2, 3 eller 4 moduler. Det er også muligt at få to titler, hvis du tager 2 moduler inden for 2 titler. Når du modtager din titel, får du et bevis. Her står din titel og valgfagskombination, og at du har vist en god adfærd i spil, rollespil og andre aktive situationer.

Character sheet

Gennem året skaber og udfylder du dit eget “character sheet” med de nye færdigheder og evner, du tilegner dig i dine valgfagsmoduler og i de mange fritidsklubber. Det ark følger dig gennem hele Østerskovtiden, og du opdaterer det efterhånden, som du udvikler dig og får nye færdigheder.

 

Dit character sheets hænger på de nye opslagstavler mellem værelserne som en præsentation af beboerne.

Moduler afsluttes med fordybelsesdag

Den sidste uge af et valgfagsmodul afsluttes med en hel fordybelsesdag, hvor valgfagsholdene kan lave et produkt færdigt, tage på ekskursion, holde en turnering, lave en udstilling osv. Fordybelsesdagene ligger oftest på en fredag.

Valgfagsansvarlige og bemanding

Der er en tovholder og ofte én eller flere hjælpelærere afhængig af holdets størrelse og aktivitetens karakter.

Valgfagene

Her kan du læse om de forskellige valgfag, som vi udbyder på Østerskov Efterskole.

Vores valgfagssystem er opbygget af 5 titler udgjort af 20 valgfag. De 5 titler går igen fra år til år, men udbuddet af valgfag kan ændres, alt efter elever og personales ønsker og interesser.

Rollespiller

Som rollespiller forstår du komplicerede fortællinger og er dygtig til at levendegøre dem med og for andre.

 

Drømmer du om at kunne spille spændende roller, at kunne instruere episke scener og inspirere andre, så er Rollespiller på Østerskov Efterskole noget for dig.

 

Du får en bunke gode rollespilsoplevelser, samtidig med at du øver rollespilsteknikker og lærer en masse om, hvordan du bliver en dygtig rollespiller. Du kan også få redskaberne til selv at arrangere rollespil for andre.

 

Titel udløses ved at have gennemført et af følgende valgfag (der er prestige ved 3 eller 4) (9 i alt): 

Eventmager, Liverollerspiller, Rollespilsarrangør, Gamemaster, Fortælling og fiktion, Interaktive Fortællinger, Nordic Larp, Props n' Stuff, Teater.

Survivalist

Som overlever/Survivalist/Survivor besidder du alle de skills, der skal til for at overleve under apokalypsen eller alene i naturen.

 

Om det så er Ragnarok, Zombier, Klimakatastrofen eller Østerskovs “vildmark,” så har du de fornødne talenter. Dine evner gør dig uundværlig for enhver overlevelses-gruppe og du er klar til at gå forrest.

 

Vil du også forberede dig på jordens undergang, være den næste Bear Grylls, /MacGyver/BS Christiansen eller bare Diva i Junglen? Så bliv Survivalist på Østerskov Efterskole!

 

Udløses af 2,3 eller 4 af følgende valgfag (6 i alt):

Jeditræning, Bål og mad, Dommedag for Dummies, Medieval madness, Superheltefilosofi, Madkunst for Teenagere.

Spilskaber

Som spilskaber har du kendskab til, hvordan du tænker og designer spil. Om spillet handler om point eller en historie, forstår du, hvad der driver spil fremad. Du kan spilteste og udvikle på baggrund af dine tests. Du kan arbejde med spil, helt fra den første idé til den færdige udgivelse.

 

Udløses af 2,3 eller 4 af følgende valgfag (6 i alt):

Eventmager, Rollespilsarrangør, Gamemaster, Byg et brætspil, Lav et Computerspil, Interaktive fortællinger.

Creator

Som Creator har du muligheden for at designe og bygge det, du drømmer om.

 

Du kender designprocessen ud og ind og kan omsætte dine tanker til virkelighed, om det er smykker, beklædning og kostumer eller terræn, plastfigurer, grej eller kæmpe kager og store brød!

 

Du kan bruges i enhver teaterforestilling, live kampagne eller bordrollespilsklub. Måske foretrækker du at skabe noget med dine hænder eller digitalt og lære, hvordan man kan arbejde med digitale verdener gennem forskellige programmer og processer. 

 

Creator titlen forbereder dig til at være kreativ i både den fysiske og den digitale verden.

 

Udløses af 2,3 eller 4 af følgende moduler (6 i alt):

Byg et brætspil, Design – smykker og dimser, Medieval Madness, Madkunst for Teenagere, Filmproduktion, Props n' Stuff.

Storyteller

Som Storyteller elsker du at høre og fortælle den gode historie, og du har øvet dig i at formidle fortællinger gennem forskellige medier.

 

I de forskellige fag vil du få mulighed for at bygge historier og få dem til at spille sammen med forskellige virkemidler i dramatiske noveller, tegneserier, rolle- eller skuespil, engagerende brætspil  eller gennem audiovisuelle og digitale platforme.

 

Storytelleren er den gode fortællings mester, der ved, hvordan man skruer et episk drama sammen.

 

Udløses af 2,3 eller 4 af følgende moduler (8 i alt):

Gamemaster, De store fortællinger, Teater, Interaktive fortællinger, Byg et brætspil, Superheltefilosofi, Filmproduktion, Fortælling og Fiktion.

Østerskov Efterskole 9962
Østerskov Efterskole 9779
IMG 4434
Østerskov Efterskole 9827
Østerskov Efterskole 9962
Østerskov Efterskole 9779
IMG 4434
Østerskov Efterskole 9827
IMG 4408
Østerskov Efterskole 9884
Østerskov Efterskole 9991
Østerskov Efterskole 9773
IMG 4408
Østerskov Efterskole 9884
Østerskov Efterskole 9991
Østerskov Efterskole 9773