Verdens fedeste undervisning

2018: Fortælling og Fiktion

NYHED 2018: Fortælling & Fiktion

I skoleåret 2018-19 starter vi linjefaget Fortælling & Fiktion. Vil du elske at dele netop din yndlingsforfatter med andre? Har du lyst til at diskutere, hvorfor En vampyrs bekendelser er en bedre historie end Twillight – eller omvendt? Vil du lære at skrive endnu bedre historier og få feedback, støtte og hjælp fra andre i samme situation – Så er fortælling og fiktion noget for dig.

 

Interessen for historier er en central del af Østerskov, vi spiller vores egne historier frem igennem undervisningen, og snakken imellem elever drejer sig lige så tit om mærkelige eventyr og historier som musik eller computerspil. På Østerskov bruger vi aktivt vores fantasi og kan lide at bevæge os sammen rundt i mange fantastiske universer.

 

Vi vil med vores nye linjefag skabe et miljø, hvor du kan læse og diskutere den litteratur du syntes er spændende med ligesindede og din lærer. Vi vil forsøge at  blive enige om, hvad kriterierne for den gode historie er, og vi vil give dig redskaber til selv at kaste dig ud i det at skrive og få hjælp til at fordybe dig i din egen proces.

Østerskov

Østerskov Efterskole er en rollespilsefterskole. Det er derfor vigtig, at vælger du linjefaget Fortælling & Fiktion på Østerskov Efterskole, ved du hvilke forventninger, der er som elev på skolen.

 

Skolelivet

Vi underviser på Østerskov Efterskole med spilbaseret læring. Her bruger vi din fantasi og aktive deltagelse til at skabe motivation og øget læring.

Livet på en efterskole er et aktivt liv. Derfor er der morgenaktivitet hver morgen, så man kommer i gang med dagen på en frisk måde. Rengøring og oprydning er en del af det forpligtende fællesskab på skolen.

Da al skolearbejde afsluttes i undervisningen, er skolen lektiefri. Så efter skoletid er der tid til at fylde din fritid med så meget af din interesse, som du magter.

 

På linjen har vi fokus på
  • Hvad er god og dårlig litteratur for dig
  • Læsecirkler
  • Skriveproces og responskultur
  • Samskrivning
  • Afprøvning af produkt i forbindelse med Fastival
  • Skriv i forskellige genrer – manuskript, rapbattle, novelle osv.
  • Uddannelsesveje for dig

Det, der adskiller et linjefag på Østerskov fra et normalt valgfag, er at linjefaget løber over hele skoleåret og at fagligheden derfor styrkes. Der er således afsat 3×1½ time om ugen til linjefaget efter skoletid. Der er også eksterne arrangementer knyttet til linjen.

 

Udflugter, besøg og aktiviteter

Linjefaget skal ud af huset til bogmesser og besøge biblioteker. Vi skal have besøg af forfattere og anmeldere. Læse og anmelde bøger på digitale platforme. Udgive vores egne historier.

Mette Finderup

Udover skolens faste stab af fantastiske undervisere, har vi et samarbejde med forfatter Mette Finderup, der har skrevet mange populære ungdomsbøger.

Mette præsenterer en hel uges forfatterskole med redskaber og inspiration til selv at få skrevet og udgivet dine historier.