Frederik

Skaaning

Karen

Sørensen

Katja

Nielsen

Kristina

Knudsen

Nicklas

Rohde

Troels

Hansen

Frederik Skaaning, 16 år

Hvorfor valgte du at starte på Østerskov Efterskole?

Jeg valgte at starte på Østerskov Efterskole fordi, jeg tidligere gik på en skole hvor jeg ikke havde nogen venner. Jeg havde det umådeligt dårligt og det havde en stor effekt på min uddannelse. Jeg hørte om Østerskov fra min ven som gik på skolen og året efter startede jeg og har aldrig haft det så sjovt og lærerigt i hele mit liv.

Forklar en typisk dag på Østerskov Efterskole (Finde der sådan én?)

Der er ikke noget som jeg ville kalde en normal dag på Østerskov hvilket er en af de ting som gør det så fantastisk at være her. Men hvis man skal sige, at der er en “normal“ dag på Østerskov, så vil det kunne siges i et par enkelte punkter:
- Morgen motion hvor vi snakker og hygger os, mens vi gør klar til dagen.
- Mad hvor vi snakker, hygger og spiller kort.
- Skoletid hvor vi lærer og har det sjovt og til sidst fritid hvor alt mellem himmel og jord kan ske og vi elsker det!

Hvad er det fedeste ved Østerskov Efterskole?

At vi alle kan være fuldstændigt sindsyge, mærkelige, unormale og alligevel er vi alle sammen accepteret som dem vi er!

Hvorfor bør man bruge et år af sit liv på Østerskov Efterskole?

Fordi, hvis du ikke har været på Østerskov, så har du ikke prøvet rigtig glæde, fællesskab eller underholdning. Jeg vil foreslå alle, at prøve at år på Østerskov, så de kan se at jeg har ret.

Har du fået noget med i rygsækken fra Østerskov Efterskole?

Ja jeg er blevet mere voksen, mere moden og jeg har lært en hel masse ting om social interaktion. Det manglede jeg inden jeg kom til Østerskov, på grund af min manglende vennekreds.

Karen Sørensen, 17 år

Hvorfor valgte du Østerskov Efterskole?

Jeg valgte Østerskov Efterskole fordi min søster havde gået der. Hun havde haft et fantastisk år og hun fortalte en masse fede ting. Ikke nok med det, så havde hun også slæbt mig med til Fladlandssagaen hvor jeg virkelig følte stemningen på Østerskov. Med det samme fandt jeg ud af at det var et sted der passede til mig. Jeg var til efterskolernes dag året før jeg skulle starte. Jeg tog den første mulighed for at komme til, da det var et nyt og spændende sted. Man følte sig velkommen fra første skridt indenfor.

Forklar en typisk dag på Østerskov

Morgenprotokol, morgenmotion og morgenmad. For det meste er det det samme. Men derefter er det svært at beskrive en typisk dag på Østerskov. Man hygger sig med vennerne, snakker, spiller brætspil eller computerspil eller ser film. Jeg brugte også meget tid på at være kreativ - så som at male eller sy. Der sker altid uforudsete ting som ændre ens planer for dagen. Der popper måske et rollespil op, som man bare må være med til. Eller også kan man få ny inspiration til at lave andet, en det man normalt plejer at lave. Hvis der overhovedet er noget der hedder "plejer" på Østerskov.

Hvad er det fedeste ved Østerskov Efterskole?

Det fedeste er det fællesskab der er på efterskolen og alle de forskellige typer heroppe. Man bliver ikke holdt udenfor, hvis man har en anderledes hårfarve eller går i noget andet tøj. Der er plads til alle uanset, hvor de kommer fra, uanset hvordan de ser ud og hvordan de er.

Hvorfor bør man bruge et år af sit liv på Østerskov?

Du bør tage på Østerskov Efterskole fordi man lærer så urolig mange ting.
Du lære at tage initiativ. Enten til scenarier eller andre arrangementer.
Du lære at bruge fin fantasi til at løse opgaver og at forestille sig opgaverne på en helt ny måde - som gør alting meget lettere. Man udvikler sig selv på mange måder og lærer nye ting om sig selv hver dag. Ikke nok med det - så får man venner for livet. Her på Østerskov er der så mange forskellige typer at man kan være 100% sikker på at finde en der har de samme interesser som én selv, hvilket alt sammen gør at man bliver en del af en familie. Man vil altid kunne komme tilbage til sin Østerskov familie, hvis man får brug for hjælp eller hvis man har brug for folk til et fedt scenarie.

Hvad har du fået med i rygsækken fra Østerskov Efterskole?

Jeg er blevet meget mere viljestærk og selvsikker. Jeg tør sige hvad jeg vil og gøre ting uden at jeg tænker over hvad andre synes. Jeg har lært at arrangere både små og store scenarier. At kunne holde flere bolde i luften på samme tid - hvilket også er vigtigt i den virkelige verden.
Jeg har fået en kæmpe stor vennegruppe fra hele Danmark, som jeg forhåbenligt vil se mere til i fremtiden.

Katja Nielsen, 17 år

Hvorfor valgte du at starte på Østerskov Efterskole?

Den måde min folkeskole lærte os ting på var ikke interessant. Så min søster fandt en efterskole og jeg læste op på den. Jeg kunne godt lide den måde den var på så jeg valgte at give den en chance og så startede jeg.

Forklar en "typisk" dag på Østerskov efterskole (findes der sådan én?)

En typisk dag er som enhver anden bare med noget rollespil indblandet og med venner overalt. Der er altid noget man kan lave og nogle man kan snakke med.

Hvad er det fedeste ved Østerskov Efterskole?

At alle respektere alle lige meget hvad man kan lide eller hvordan man ser ud. Der vil altid være nogle der kan få dig til at smile og det er både elever og lærer.

Hvorfor bør man bruge et år af sit liv på Østerskov Efterskole?

Man bør ikke bruge et år på efterskolen, kun hvis man har brug for det skolen kan tilbyde. Det kommer andet på personerne.

Hvad har du fået med i rygsækken fra Østerskov Efterskole?

Det nødvendige … Håber jeg :)

Kristina Knudsen, 17 år

Hvorfor valgte du at starte på Østerskov Efterskole?

Jeg ville ikke gå på en efterskole før jeg opdagede Østerskov. Det var af rent tilfælde, og jeg tog kun derned for at have en mulighed for at se en veninde, der skulle starte næste år. Men jeg havde kun været på skolen i tyve minutter, før jeg blev "fanget" af stemningen. Det der i starten fangede mig, var de mange kreative mulighed man havde, både i undervisningen og i fritiden. Udover det var det, var det også fællesskabet der fik mig overtalt. Alle var imødekommende og tog mig ind i varmen lige med det samme. Alle var unikke og folk værdsatte deres forskelligheder i stedet for at hakke ned på det. Jeg følte mig hjemme det sekund jeg satte fod på Østerskovs grund.

Forklar en typisk dag på Østerskov

Der er ikke en "typisk" dag på Østerskov. Ikke nok med at undervisningstemaet skifter fra uge til uge - der er nye overraskelser og indtryk hver dag. Det kommer ikke kun fra lærerne, men eleverne der lader deres indre barn komme ud, og de er ikke bange for at bryde ud i sang, eller lege-kamp, fordi de ved at folk vil acceptere det og endda lege med på det.

Hvad er det fedeste ved Østerskov Efterskole?

Det er svært at vælge! Der er alt fra spændende og lærerige undervisningstimer, episke kampagner og fantastiske individer at dele det hele med. Men det fedeste må være, hvor engageret og ambitiøse eleverne på Østerskov er. Om det så handler om en novelle de skal skrive, eller en karakter de skal spille, så går de all-in og gør deres bedste for at få det bedste ud af det, og altid med et smil på læberne.

Hvorfor bør man bruge et år af sit liv på Østerskov Efterskole?

På Østerskov Efterskole bruger man et år på rollespil, leg og sjov. men der er meget mere til det. På Østerskov Efterskole udvikler man sig som person. Man bør tage på Østerskov, hvis man elsker rollespil og den alternative undervisning, men også hvis man føler man har brug for at finde sig selv og sin identitet og lære ting som at elske sig selv og sine medmennesker. Udover det, lærer man at være selvstændig og tackle problemer på en mere ansvarlig måde. Man bør tag et år på Østerskov for at modnes til et bedre menneske.

Hvad har du fået med i rygsækken fra Østerskov Efterskole?

Jeg har virkelig udviklet mig på mit år på Østerskov Efterskole, ligesom alle andre sikkert også har. Jeg har fået selvtillid, blevet bedre til at tackle problemer, og jeg har lært at tage ansvar. Udover det har jeg også lært at omgås andre mennesker og udviklet mine sociale færdigheder til et punkt, hvor jeg ikke længere frygter at skulle ud i verden og møde nye mennesker. Vigtigst af alt har jeg fundet mig selv, og jeg har lært at jeg skal elske mig selv for den jeg er, og ikke lade andre prøve at ændre på mig.

Nicklas Rohde, 17 år

Hvorfor valgte du at starte på Østerskov Efterskole?

Eftersom min bror gik på fjerde årgang, og Østerskov Efterskole var det eneste han snakkede om, blev jeg nysgerrig og besluttede mig for at prøve det selv.

Forklar en typisk dag på Østerskov Efterskole (Finde der sådan én?)

Der er ingen dag på Østerskov Efterskole som er den samme. Folk tager tit initiativ og er villige til at prøve det meste.

Hvad er det fedeste ved Østerskov Efterskole?

Det fedeste ved Østerskov er alle de seje og unikke mennesker du møder. Folk som tegner meget, er imødekommende og er venlige alle sammen.

Hvorfor bør man bruge et år af sit liv på Østerskov Efterskole?

Fordi man kommer ud for det hele! Hele mit år på Østerskov lærte mig mere end alle mine år i folkeskolen.

Har du fået noget med i rygsækken fra Østerskov Efterksole?

Jeg synes selv at jeg blevet en mere dannet og selvsikker person af at gå på Østerskov Efterskole og jeg har fået en fantastisk vennekreds.

Troels Hansen, 17 år

Hvorfor valgte du at starte på Østerskov Efterskole?

Fordi jeg godt kan lide rollespil og fordi det var den eneste af sin slags skole i verden. Undervisningen er også anderledes og det er en kanon spændende skole.

Forklar en typisk dag på Østerskov Efterskole (Finde der sådan én?)

En sjov form for undervisning som gør man har lyst til at være med. I Fritiden hygger man med sine kammerater - og nej, der findes ikke en typisk dag. Hver dag er anderledes.

Hvad er det fedeste ved Østerskov Efterskole?

Det gode kammeratskab man får og oplevelserne igennem et år. Man udvikler sig helt vildt meget på det personlige plan.

Hvorfor bør man bruge et år af sit liv på Østerskov Efterskole?

Man får venner for livet og man lærer utroligt meget. Man udvikler sig på en måde som man ikke ville gøre på en normal efterskole.

Har du fået noget med i rygsækken fra Østerskov Efterskole?

Erfaring om livet og venner for livet. Der har været utrolig god undervisning og jeg er blevet bedre til rollespil!