19_249448049799_10156777985854800

Exodus – Et forløb mod det uendelige univers

Denne uge er eleverne besætningen på det sidste danske rumskib, HMS Margrethe. De rejser igennem tid og rum for at finde et nyt hjem på den mytiske planet, Ny Gaia, hvor de måske kan bosætte sig og starte en ny koloni.

Skibet styres af rådet, og resten af besætningen er inddelt i forskellige grupper og kaster, som bestemmer hvor meget indflydelse de har på skibet.

Rummet og rumfart er fokus for denne uges undervisning.

Eleverne kommer igennem to forskellige former for danskundervisning;

Hos Jeppe Aanæs Steensen skal eleverne rejse rundt på et stort kort og skrive fristile, ud fra de forskellige kort/sektorer, som de ankommer til. På den måde er de med til at skabe det univers, som de spiller i.

Ivajlo Holm-Jensen har ladet sig inspirere af ubåden, og har lavet sin egen form for “Komma rumskib”, hvor eleverne ser en tekst på vores nye smarte interaktive tavler, som de så skal sætte kommaer i. Jo bedre de sætter kommaerne, jo flere handlemuligheder får de i det sideløbende spil, hvor de skal bekæmpe fjendtlige krydsere og rumskibe.

Hos Iris Sanders-Depcik er temaet kærlighed og medmenneskelighed, noget som man nemt kan komme til at glemme i et tonstungt rumskib af metal. Her skal eleverne blandt andet skrive små digte til skibets “kærlighedsvæg”, som styrker besætningens morale.

Hos Vitus Hundebøll Benzon skal eleverne løse matematiske ligninger og opgaver for at holde gang i skibets motorer og mekanik.