19_249448049799_10156769664309800

Technopia; et forløb om vores højteknologiske fremtid

Sidste uge foregik i årene 2024 til 2050. I denne fremtid tog Danmark en førerposition i alt, hvad der havde med modulationer og forbedringer af det menneskelige legeme at gøre.
Verden hungrede efter de højteknologiske danske produkter, der udvandede grænserne mellem mennesket og maskinerne.
Danskernes talerør, Kaj Kending (spillet af Morten Brøsted, forløbsansvarlig for Technopia), fortalte om de store resultater og teknologiske fremskridt, som menneskeheden opnåede.

I de forskellige fag skulle eleverne arbejde med fremtiden. I engelsk læste og skrev eleverne om emnet kloning, mens eleverne arbejdede med modulationer og forbedringer i matematik.
I selve spilfasen skulle de forskellige firmaer produktudvikle avancerede produkter, som kunne forbedre menneskets dele. Det skulle de andre firmaer så byde på, alt efter hvor interessante produkterne var… også selvom der ofte var nogle få bivirkninger ved produkterne.
Det kunne for eksempel være det sociale hivemind “NEST”, “Steam Machine”, der udskiftede dit hjerte med en selvkørende dampmaskine, “Back-Up Spine”, en exoskelets-rygsøjle eller “BetrU”, som gav brugeren en kendt persons udseende.

Det endte i et totalt kaos, da eleverne stemte for, at alle intelligente væsener skulle have stemmeret og selvstændighed. Replikanterne, den store robotunderklasse, rejste sig i revolte, og truede menneskeracen på sin eksistens. Der var heldigvis mulighed for at flygte. Enten kunne eleverne flygte i Kaj Kendings raket, i elevernes egen raket, lade sig forvandle til kakerlakker og undgå replikanterne, eller lade sig absorbere af Bertholt Hiveminden, og leve i sikkerhed i en bunker nær jordens kerne.