19_249448049799_10156553134289800

De sidste tre dage har vi været gæster ved Hvolris Jernalderlandsby, hvor vi havde vores traditionelle rystesammen scenarie. Her spillede eleverne vikinger og klaner, der kæmpede om magten i Danermarken.

Danermarkens klaner kæmpede indbyrdes om kongemagten. I kølvandet på Kong Gøtriks død var klanerne nemlig dybt uenige i, hvordan Danermarkens fremtid skulle arte sig.

Den anden dag gik med spydige diskussioner på tinget, konkurrencer for at vise klanens styrke og en borgkamp, hvor klanerne kunne vise, hvem der havde de stærkeste krigere.

I den anledning samlede klanerne sig i to store alliancer. Den gammeltro klan, ledet af kong Sylvester og en stor klan ledet af jarl Oliver.

Kong Sylvester svor at slå Frankerkongen tilbage og lede danerne til sejr! Men flere store klanerne nægtede ham troskab. En borgerkrig var på vej.

For at smide brænde på bålet dukkede Helgi Daner op med en hær af loyale kristne. Han var kommet tilbage for at erobre det land, som, ifølge ham selv, retmæssigt tilkom ham.

Helgi samlede hurtigt Jarl Oliver og andre kristne klaner bag sig og rykkede mod Kong Sylvester. Efter en hurtig og brutal kamp, stod Helgi Daner som sejrherre.

Men der var forræderi i luften. Da Helgi skulle krones, kastede Jarl Oliver og hans klan sig over den kristne Helgi. Selvom Oliver døde, lykkedes det ham også at dræbe Helgi. Danerne var i panik!

Hvem skulle nu lede landet?!

Tak for denne gang! Vi glæder os til næste uge, hvor vi går i gang med første undervisningsforløb.