19_249448049799_10156355349574800

Jack the Ripper ugen på Østerskov

Der er en morder løs på Østerskov! Politiet kæmper en brav kamp mod formodede mordere, som jager mulige ofre i Londons skumle kvarterer! Hvordan skal dette dog ende?!

Denne uge skruer vi tiden tilbage til Jack the Rippers London. Vi er i det Victorianske London i slutningen af 1800 tallet, hvor den berygtede seriemorders aktiviteter var på sit højeste.

Undervisningen drager også inspiration fra den Victorianske periode.

I engelsk læser eleverne den Victorianske horror novelle “The Monkeys Paw”, hvorefter de på engelsk skal diskutere om der findes et ønske, som ikke bliver ramt af abehåndens forbandelse. Senere skal eleverne læse op på Jack the Ripper mordene og fremlægge dem for klassen.

I fysik skal eleverne beregne på bølger og svingninger med hjælp af et pendul. Inspirationen her kommer fra Edgar Allan Poes roman “Brønden og Pendulet,” hvor en fange skal beregne på, hvor lang tid han har, inden et stort pendul skærer ham i to.

I Dansk arbejder eleverne med genrekendskab og dramaøvelser. De skal tage en kendt historie som Rødhætte eller lignelsen og Kain og Abel. Eleverne skal så skrive og opføre et kort skuespil som indeholder en seriemorder og som er en anden genre end den oprindelige historie. Som f.eks. Kain og Abel som musical eller de Tre Små Grise som actionfilm.

I matematik er vi i gang med at gøre klar til eksamen. Så eleverne er flittigt i gang med at løse matematikopgaver af den slags, som de kan komme til at støde på i eksamen.

Selve spilfasen foregik ude i vores kulisseby. Her er eleverne delt i tre grupper; mordere, politifolk og ofrene.
Politiets opgave er at få opklaret mordene, følge spor og helst få stoppet mordene, inden de overhovedet finder sted.
Mordernes opgave er at myrde ofrene, få planlagt deres mord og få det udført på sindrig vis, så politiet ikke opdager det.
Ofrene skal holde sig i live, for at undgå at blive til mordofre!. Det gør de ved MEGET selektivt at vælge hvilke kunder de byder velkommen. En gal kunde kan ødelægge hele dagen!
Når spilfasen er afsluttet, skal lærerne se på, om det er lykkedes for politiet at finde de rigtige mordere.