Grej og Gløder – Nyt linjefag på Østerskov

Østerskov Efterskole får et nyt linjefag til næste skoleår. Grej og Gløder er for alle dem, der elsker at være udenfor og er vilde med at bruge sine hænder og hoved til at lave nyt og fedt udstyr. 

I skoleåret 2019-20 starter vi linjefaget Grej og Gløder. Har du lyst til at bruge dine hænder i praktiske projekter i vores krealab og vores smedje? Er du glad for udeliv og for at få jord under neglene? Og kan du lide at lave mad over bål, vandre i naturen og skyde med bue og pil?

Så skal du tage et år med linjefaget Grej og Gløder.

Vores to lærere, Martin Hill og Christian Ørbech Pedersen har begge mange års erfaring i udeliv og grejbygning.

Martin har flere års erfaring med at bygge sit eget grej. Han smeder, arbejder i læder og har desuden flere års erfaring med at fægte med tohåndssværd.

Christian er udendørs menneske. Han jager i sin fritid, har taget uddannelse i friluftsliv og har brugt utallige timer på at vandre og campere ude i den danske natur.

På Grej og Gløder kommer du til at lære at lave dine egne kostumer og autentisk udstyr.

Du kommer til at være meget ude i naturen, hvor du laver mad over bål, skyder med bue og pil og kommer til at få nyt kendskab om den danske natur. Vi lærer dig om, hvordan du laver smeder, arbejder i læder og klarer dig udendøre, og vi underviser dig i at lave seje kostumer og rekvisitter, som du kan bruge til både rollespil og reenactment.

Se mere om linjefaget i filmen herunder.