Fritid og Skoleliv

Fritid og Skoleliv

Fritid og skoleliv

Østerskov efterskole er en utrolig kreativ efterskole, og vi tilbyder fritidsaktiviteter, der sætter fortællingen og oplevelsen i højsædet, bl.a. liverollespil, pen & paper rollespil, brætspil, kortspil og figurspil, film, værksteder, rollespilscamp og udflugter.

I fritiden på Østerskov Efterskole kan alt ske – det er kun fantasien, der sætter grænser.

Vores mange kreative elever tager initiativ til at skabe, skrive og bygge events og spilaktiviteter, som skaber underholdning og glæde til andre elever.

Vores efterskole har en masse ressourcer til udvikling af spil, vi har bibliotek med metervis af brætspil, bøger og rollespilssystemer, og vi ligger to spydkast fra en fodboldbane (ja, vi har testet afstanden…), hvor vi dyrker Østerskovs nationalsport Blood Bowl, eller voldbold, som det hedder i daglig tale. Vi har også en række værksteder til at lave kreativt super gear og gadgets til scenarier. Derudover har skolen grønne arealer og en masse forskellige lokaler til aktiviteter.

Alt sammen medvirkende til at skabe en kreativ efterskole til de kreative sjæle.

 Masser af brætspil og kortspil på efterskole

Rollespils camp året rundt

Rollespil, bordrollespil, ordrollespil, pen & paper, brætspil, kortspil etc…

Østerskov er én stor rollespils camp hver dag. Blandt eleverne er mange erfarne spilledere, og mangler du erfaring er det altid muligt at samle et hold og træne dine færdigheder til rollespils camp.

Vores elever er rigtig gode til at arrangere spil for hinanden, og hver aften danner vores hyggelige grupperum ramme for det klassiske D&D-univers, World of Darkness og en masse andre rollespil.

Skolen og de ansatte støtter op om mange af de rollespil, udover rollespils campen, som eleverne kan deltage i uden for skolen – som Fastaval, Forum, Viking Con og andre rollespilskongresser, hvor det føles som om inspiration flyver igennem en hjerne i en næsten uendelig strøm.

Brætspil

Østerskov Efterskole har en omfattende samling brætspil. Der er tale om alt fra ældgamle spil som Skak og Go, klassikere som Axis and Allies, Diplomacy og Risk, og nyere spil som Battlestar Galactica, Arkham Horror og Chaos in the Old World. Der er med andre ord spil for enhver smag, og der kommer hele tiden nye spil til, ofte på baggrund af opfordring fra eleverne.

Vil du gerne være bedre til at spille, kan du få hjælp til at analysere et spils strategi, hvad enten det er baseret på sandsynlighed, ressourcefordeling, diplomati, handel eller hvad end der er drivkraften i netop dit favoritspil.

Har du en kreativ brætspilsudvikler i maven, så er Østerskov en kreativ efterskole skabt til dig. Her kan du få råd fra kompetente lærere angående design og udviklingsstrategier samt hjælp til at komme videre, hvis du er gået i stå. Men bedst af alt har du adgang til en hel hob af villige testere. Som regel har skolen også en eller anden form for forløb om brætspil, hvor du kan lære endnu mere om brætspil.

Kortspil

På Østerskov Efterskole har vi et aktivt miljø omkring kortspil – primært Magic the Gathering, men også Pokémon, Yu-Gi-Oh og andre. Vi afholder jævnligt turneringer, og gennem tiden har Østerskov været vært for flere officielle arrangementer.

Fladlandssagaen

Fladlandssagaen er Østerskov Efterskoles gratis rollespilskampagne, der afholdes ca. en gang om måneden. Du kan læse nyheder, se billeder og meget mere på Fladlandssagaens hjemmeside http://fladlandssagaen.dk . Du kan også følge os på facebook https://www.facebook.com/groups/fladlandssagaen/ .

Cosplay

Hvis du elsker udklædning og overdådige kostumer, er cosplay nok noget for dig. På Østerskov har vi hvert år en aktiv gruppe cosplayere, der giver den gas med kostumedesigns og tager med til cosplay-cons rundt omkring i landet.

I valgfaget Cosplay kan du designe og konstruere dit kostume og eventuelt få hjælp til at finde de rigtige websites til at købe det rigtige tilbehør til den rigtige pris.

 Vi har kostumer til enhver lejlighed