Efterskolelærer til Østerskov Efterskole

Undervisning Rollespil Og Spil (58)

Efterskolelærer til Østerskov Efterskole

Vil du være med til at lave verdens bedste undervisning? Har du en stærk naturfaglig kompetence kombineret med en indre nørd, som du gerne står ved? Og tror du også på, at læring sker bedst gennem leg? Kan du sige ja til alle tre ting, så er du muligvis den person, vi står og mangler efter sommerferien.

Om Østerskov Efterskole

Østerskov Efterskole er en spil- og rollespilsefterskole. Vores undervisningsmetode er helt unik og bygget op omkring læringsspil, hvor eleverne hver uge får en aktiv rolle i en spændende fortælleramme, så det faglige stof bliver præsenteret på en anderledes og inddragende måde og således matcher vores motto: Scientia per ludum - Læring gennem leg.

Samtidig har vi et koncentreret fritidstilbud indenfor spil, rollespil og leg. Vores mål er at lære alle omkring os værdien af at kunne lege, og omdrejningspunktet for vores skoleliv er spil, nørderier og indlevelse. Fritid og valgfag er fyldt med alle tænkelige slags spil og kreative sysler, med bevægelse og kropsbevidsthed for at kunne understøtte den legende tilgang til verden.

Vores dygtige undervisere er inddelt i to lærerteams, der skiftes til at forberede og undervise hver anden uge. Hver uge møder eleverne et nyt univers, en ny fortælling og et nyt læringsspil, som underviserne udvikler og designer fra bunden. Du kan læse mere om vores unikke undervisningsmetode her: Undervisning

Dine arbejdsopgaver

Dine primære arbejdsopgaver vil være at forberede og afvikle naturfaglig undervisning som en del af et 5 personers lærerteam. Du har eksamensansvar for 9. klasserne i naturfag. Dertil kommer tilsyn på aftener og i weekender, kontaktlærerfunktion i samarbejde med en kollega, morgenvagt i undervisningsuger, samt særlige arrangementer som fx studietur og udflugter.

Om dig

Vi forestiller os, at du:

  • Har en uddannelse indenfor det naturfaglige eller som minimum en stærk naturfaglig kompetence og erfaring med at undervise i og formidle det.
  • Har erfaring med at arbejde med unge mennesker.
  • Har interesse i spilbaseret undervisning.
  • Kan identificere dig med skolens værdigrundlag: Handlekraft - Eventyrlyst - Indlevelse - Rummelighed.
  • Har hjertet på rette sted og den pædagogiske og didaktiske værktøjskasse i orden.
  • Har gode samarbejdsevner og forstår værdien i at arbejde teambaseret.
  • Har forståelse for, at det er en livsstil at arbejde på efterskole, og at skolens livsnerve findes i krydsfeltet mellem elevernes nysgerrighed og undervisernes engagement.
  • Kan byde ind med nogle nørdinteresser, der kan omsættes til valgfag eller spændende fritidsaktiviteter.

Det er en ekstra bonus, hvis du:

  • Kan tilbyde undervisning i idræt - eller i hvert fald er interesseret i bevægelse og i at støtte op om elevernes fysiske aktiviteter i både undervisning og fritid.

 

Om ansættelsesprocessen

Vores undervisningsmetode er grundstenen i skolens identitet, og da der ikke er andre, der underviser ligesom vi gør, vil vi gerne sikre os, at ansøgerne har en forståelse for, hvad vi laver. Derfor afholder vi en workshop som en del af ansættelsesprocessen, hvor vi inviterer 8-10 kandidater til, i samarbejde, at designe et læringsspil. Du behøver ikke være verdensmester, men det giver os en idé om, hvordan du indgår i et nært teamsamarbejde, og hvordan du navigerer i rollen som spilleder/-designer.
Workshoppen vil blive afholdt fredag den 25/2-22 kl. 16 - 22, og deltagelse i den er en forudsætning for at gå videre til samtalerunderne.

Samtaler afholdes i uge 10. Vi forventer at kunne træffe beslutning om ansættelse allerede medio marts, så du kan nå at deltage i vores Forløbsbørs fredag 18/3-22, hvor vi planlægger næste skoleårs undervisningsforløb.

Om stillingen

Stillingen er på 30 timer/ugen (80% ansættelse). Du vil blive ansat som efterskolelærer på deltid efter gældende overenskomst mellem Finansministeriet og LC. Ansættelse pr. 1/8-2022.

Du kan få yderligere oplysninger om stillingen hos konstitueret forstander Vibe Esdahl-Schou på tlf. 30 28 98 52 eller på vibe@osterskov.dk.

Ansøgningsfristen er tirsdag den 22/2-22 kl. 12:00. Send din ansøgning samt CV og relevante bilag i en samlet PDF til konstitueret forstander Vibe Esdahl-Schou på vibe@osterskov.dk. Vi glæder os til at høre fra dig.